ICE AGES la Brasov

28 iunie, Centrul Cultural Reduta, ora 20.00

A fost odata ca niciodata o Seara Magica ARCANA. Si a fost frumos… Dar a trecut… iar primavara... trece si ea. E timpul unui nou anotimp, deci a unei noi Seri Speciale, de data aceasta COLD EVENING…

Intr-o seara de vara autentica DonisArt şi Kogaionon va invita intr-o atmosfera inghetata ce graviteaza in jurul acordurilor si a vocii distorsionate ce se deslusesc in proiectul austriac Industrial Dark Wave ICE AGES!

Cine vine, de fapt, pe 28 iunie, la Brasov, la Centrul Cultural Reduta, incepand cu orele 20.00?

Prima data a fost SUMMONING. Un proiect Black Metal in varianta austriaca, bazat pe legendele tolkiene (inainte de a deveni “Lord Of The Rings” un brand mondial) si transformat intr-un univers epic bombastic, acolo unde melodicitatea soundului se imbina cu vocile agresive, violente chiar. Istoria ne pune la dispozitie sase albume si doua minialbume, toate intr-o forma autentica de Atmospheric Black Metal austriac.

A urmat un proiect Romantic Dark Wave de o frumusete rar intalnita, denumit DIE VERBANNTEN KINDER EVAS. Patru albume melancolice, cu o alternanta ingenioasa a vocilor masculine cu cele feminine si cu un background nostalgic inconfundabil.

Dimensiunea Industrial Melodic Dark Wave a prins si ea contur in mintea artistului in discutie si astfel ca alte trei albume se pot numara in randul proiectului solo, intitulat ICE AGES.

Daca pe SUMMONING atmosfera Fantasy este la ea acasa, iar pe DVKE melancolia orchestrala si vocile polifonice domina intregul sunet, pe ICE AGES culoarea potrivita pentru astfel de sonoritati tinde spre un albastru inchis, cu trimiteri spre tinuturi inghetate, izolate, dezolante…

Pe langa aceste trei proiecte in care activeaza, enigmaticul personaj a mai colaborat in decursul celor 15 ani de activitate muzicala si cu alte trupe, cum ar fi: PAZUZU, GRABESMOND, CROMM, WELTENBRAND, WHISPERS IN THE SHADOWS, DEMENTIA AD VITAM. Mai nou, a facut remixul unei piese a cunoscutei trupe ACYLUM, iar doua secvente de-ale lui au fost incluse intr-un film de animatie, “Damnatus”.

Din punct de vedere concertistic nu cred ca sunt prea multi care se pot lauda sa-l fi vazut pe muzician sub reflectoare. In toata istoria, el a urcat pe scena doar de cateva ori!!!!

La sfarsitul lunii iunie, RICHARD LEDERER (Protector) va lansa oficial, la renumita casa de discuri austriaca Napalm Records, cel de-al treilea album al proiectului sau solo, ICE AGES, intitulat “Buried Silence”: un univers greu de digerat de necunoscatori, plin de elemente melodice, dar si ritmice, totul structurat intr-un decor deloc ospitalier, cu voci normale, dar si distorsionate, efecte multiple, ecouri Dark, Slow, tente Electro, elemente Industrial… totul se intampla intr-o lume viitoare… adica ICE AGES.

Pentru ca activitatea acestui fin muzician este impresionanta (peste 15 albume!!!), Kogaionon si DonisArt au gasit de cuviinta ca singura oportunitate de a penetra lumea misterioasa a artistului este de a-l aduce in Romania si de a isi prezenta personal cea mai noua realizare muzicala din universul mintii lui. Si acest lucru se va intampla in ultima sambata a lunii iunie pe scena: joc de lumini, umbre, proiectii cu imagini socante, atmosfera rece, sinistra, intunecata, decor industrializat! UN INCREDIBIL DARK PSYCHEDELIC SHOW!!!!

Dupa concert, ca de obicei - After Party in Musik Cafe, unde doritorii vor putea sa se intalneasca, sa se fotografieze, sa ia un autograf, un interviu, sa stea la un pahar de vorba si nu numai cu Richard. Are si el multe sa povesteasca, mai ales ca este in plin proces de concepere al unui nou album SUMMONING. Si speram ca noaptea va fi cat mai lunga…

Mentionam ca este un eveniment rarisim, complet UNDERGROUND, ce se adreseaza atat fanilor Black Metal, dar si celor Gothic, Dark Wave, EBM, DeathRock sau Industrial. Dar doar pentru cei ce doresc sa experimenteze si altceva decat stilurile conventionale!!!!

De retinut ca nu exista nici o posibilitate de a vedea in concert SUMMONING sau DVKE, deoarece cele doua proiecte sunt numai de studio! Deci, singura varianta de a-l vedea si intalni pe mentorul acestorul trupe este cea de fata!!!

Numarul de locuri va fi extrem de limitat, accesul in sala se va face cu invitatii (se va gasi la intrare o lista nominala) pe baza confirmarii rezervarii via email de pe adresa DonisArt. Asadar, cei interesati pot incepe chiar de-acum sa acceseze invitatiile, dand un email catre contact@donisart.ro si sa astepte confirmarea. In cazul in care vor mai ramane locuri disponibile, invitatiile se vor gasi si in ziua concertului, la intrare. Costurile acestora sunt de 20 RON.

Va exista si un stand cu accesorii muzicale, printre care se vor putea achizitiona si ultimele albume SUMMONING, DVKE si ICE AGES, la pretul de 30 RON bucata.

Respectul lui Richard pentru fani se va concretiza prin oferirea a 10 CD-uri ICE AGES gratuit primilor norocosi ce vor raspunde corect, pe adresa de email DonisArt, la intrebarea:

In ce an s-a infiintat ICE AGES?

Va asteptam la COLD EVENING, unde, cu siguranta, cele 90 de minute ICE AGES nu va vor dezamagi! Poate doar racori… si arunca intr-o lume abstracta… sau virtuala, de ce nu?

 

Stim ca:

- e greu cu banii in aceasta tranzitie care nu se mai termina…
- concertele sunt din abundenta, incat nu mai stim cum sa ne impartim timpul
- trebuie sa avem si o viata normala, si una particulara… si una doar a noastra…
- vrem sa facem mai mult, dar ne amagim cu putinul pe care-l obtinem…
- apreciem muzica, dar nu ne gasim resursele de a le dedica intr-o forma inedita trupelor/amintirilor preferate…

Si lista cu incoveniente ar putea continua mult si bine…

Kogaionon si DonisArt incearca acum sa umple un gol virtual, poate chiar mental pentru multi dintre noi… astfel, s-au hotarat ca, dupa o primavara reprezentata magic de ARCANA, sa ofere acum o vara glaciala prin prezenta artistului vienez Richard Lederer, cel care poate starni amintiri de tot felul din dimensiunile SUMMONING, DIE VERBANNTEN KINDER EVAS sau ICES AGES.

Dorim sa va informam ca cei ce vor sa retraiasca cateva momente din seara Arcana sau care n-au apucat sa o simta in direct, o pot face pe 28 iunie, cu doua ore inainte de ICE AGES, intr-o sala din Centrul Cultural Reduta.

Si pentru a fi cat mai apropiati si deschisi fata de fani si Kogaionon si DonisArt, ne-am gandit ca ar fi frumos sa oferim ca motivare, gratis, pentru fiecare participant la concertul ce va incepe la orele 20.00, 3 CD-uri la alegere dintr-o lista impresionanta de peste 700 de CD/DVD-uri Dark, Doom, Gothic, Black, Death, Industrial, Ambient…

Asadar, veniti la Reduta, achitati invitatia pentru ICES AGES (20 RON), primiti o bratara si puteti intra in sala unde pe un monitor veti putea (re)vedea concertul ARCANA din 19 aprilie, iar pe masa veti gasi lista cu cele peste 700 de CD-uri. Va alegeti 3 din ele, veti merge in liniste catre standul amenajat special si veti primi acest cadou DonisArt & Kogaionon, pe baza bratarii de la mana fiecaruia dintre voi. Va rugam sa aveti si variante de rezerva, ca poate CD-urile alese de unii din voi au fost deja oferite altor participanti, ceva mai grabiti!

Dupa care, puteti sa mai stati sa va uitati la ARCANA sau puteti iesi la un suc, o bere, o tigara… dar repede, pentru ca imediat va incepe COLD EVENING, adica ICE AGES.

Ne dorim sa fiti acolo, caci evenimentul e rarisim… si mai ales pentru ca, dupa concert, vom permite accesul oricarei persoane cu bratara la After Party-ul din Musik Café, la o discutie sincera cu Protector. Si poate chiar intre noi, de ce nu?

Dar nu uitati, numarul de scaune este extrem de limitat, asa ca grabiti-va sa va rezervati un loc la contact@donisart.ro! Exista riscul sa nu puteti intra daca nu veti primi confirmarea noastra pe email!

Va asteptam…

Kogaionon & DonisArt

www.kogaionon.com & www.donisart.ro

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net