A. Vklvsk - autor TARA

 

Alexandru VAKULOVSKI

B O N G

(roman), Ed. Polirom (colectia Ego. Proza), 2007

(BONG poate fi comandata pe internet)

BONG este ultima parte a trilogiei LETOPIZDET, din care mai fac parte romanele PIZDET si CACTUSI ALBI PENTRU IUBITA MEA

coperta de TARA

1. Efecte secundare

Ti-ai facut bagajele. Ai trecut din apartamentul unchiului in cel al parintilor. Din cel al parintilor in cel al unchiului. Si tot asa. Ti-ai verificat bagajul. O data, de doua ori, de trei ori. Ai obosit.

Te-ai intins in pat si nu poti dormi. Te gindesti la drumul obositor, la vami, la viata ta dincolo de Romania. Acasa e misto, dar nu mai poti sta asa la nesfirsit. Trebuie sa pleci. Te-ai gindit atit de mult la asta, incit acum nu mai vrei nimic.

Te gindesti la tot ce vrei sa lasi in urma. Te gindesti ca undeva eu ma gindesc la tine. Chiar linga capul tau stau Misutka cu Loli si cu Ducu. Si inca vreo duzina de ursuleti. Sint ursuletii tai pe care ti i-am daruit. Te intinzi si ii atingi.

Ei iti vor spune povesti, iti vor aduce visuri frumoase. Te vor duce in lumea lor, de unde n-ai mai vrea sa iesi. O lume in care miraculosul e o chestie banala, iar abrambureala e limba universala.

Adormi.

Noapte buna, Lolita.
Noapte buna. Miine, cind te vei trezi, eu voi dormi.
Miine, cind voi merge la expozitie, tu vei iesi din tara.
Miine, ca si in fiecare zi din ultimele saptamini, in sufletul meu va fi Irak, va fi Afganistan, Sudan, Somalia, va fi Romania, dragoste.

Omuletii negri se vor inmulti, vor fuma trabucuri, vor juca table si sah. Vor arunca furculite, veioze, lilieci in sufletul meu de cirpa. El va trosni incet, inca un milimetru. Voi incerca sa-i inec in fum, sa-i inund cu cafea. Degeaba.

Ursuletii vor fi departe ca sa ma poata apara, toate jucariile de plus ma vor parasi. Voi fi singur. Si nu voi vedea nimic altceva decit pe omuletii negri din piept care se inmultesc si scuipa in mine. Miine, dragoste, n-o sa vreau sa ma trezesc.

Miine o sa ma simt mai aruncat pentru totdeauna in ghetou decit oricind altcindva. O sa simt cum cu fiecare secunda te departezi tot mai mult.

Miine o sa simt iar ca nu pot sa fac nimic.
Miine o sa simt iar ca nu pot sa fac nimic.
Miine o sa simt iar ca nu pot sa fac nimic.
Miine o sa simt iar ca nu pot sa fac nimic.
Miine o sa simt iar ca nu pot sa fac nimic.
Miine o sa simt iar ca nu pot sa fac nimic.
Miine o sa simt iar ca nu pot sa fac nimic.

Noapte buna.

(va urma)

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net