„Artistii, ca extraterestrii”,
Mihail VAKULOVSKI & Arina CRETU

in dialog cu ZDOB SI ZDUB

foto: m. vklvsk

- Ati avut un concert extraordinar la STUFSTOCK - la o ora de virf, cu transmisiune in direct, pe scena mare – MARINA PARK. Voua cum v-a parut publicul, de pe scena (sau de pe boxe)?

- Cele mai deosebite festivaluri in Romania sunt „Peninsula” si „Stufstock”… si se simte ca ele evolueaza. Publicul a fost foarte bun… public rau nu exista. Daca artistii se dedica pe scena, atunci si publicul e pe masura… exista artisti mai putin buni.

- Toata lumea a ramas cu gura cascata cum Roman zbura ca o pasare de pe-o boxa pe alta („Ptita ato ia!”). Cum se explica indeminarea si lejeritate cu care te misti pe scena?

- Pur si simplu acum ne-am intors din concediu. Suntem plini de energie. Eu m-am odihnit in Turcia, Mihai – in Crimea, iar ceilalti – in Primorskoe (Ucraina).

- Cum se imbina arta cu cultura fizica?

- In om trebuie sa existe armonie…

- Imaginea conteaza foarte tare intr-un concert live? Daca da – nu e prea stridenta contradictia dintre cum te imbraci tu si cum se imbraca fotbalistul de la tobe, de exemplu?

- Artistii, in general, sunt asemeni extraterestrilor si pur si simplu nu au dreptul sa arate pe scena ca oameni de rand.
Fiecare dintre noi are conceptiile proprii in privinta stilului. Dar cultura tineretului de azi imbina muzica si sportul foarte des.

- Ati avut timp sa vedeti-ascultati si alte trupe? V-a impresionat cineva?

- Ne-au placut baietii veseli de la „Toy Dolls”. Vroiam foarte mult sa ascultam formatia „Defunkt”, dar din pacate nu am avut posibilitatea.

- Cum va pare combinatia mare - festival rock? Ati intrat in mare sau v-a interesat „doar” muzica?

- Buna traditie a Woodstockului! Adica ideea de a petrece festivaluri undeva in afara orasului, la natura, e excelenta. Din pacate, in combinatia natura-festival rock, natura sufera foarte mult (gunoi si altele… marea era foarte murdara).

- Prin ce se deosebeste, din punctul vostru de vedere, festivalul de la Vama Veche, Stufstock, de alte festivaluri la care ati cintat?

- Prin artistii alesi sa participe, prin locul si timpul desfasurarii festivalului.

- La festivaluri preferati sa cintati numai hit-uri. Lucrati la piese noi? Cind vom auzi intr-un concert Zdob si Zdub o piesa in prima auditie? Sau preferati sa cintati piesele noi dupa ce le editati in album?

- Noi nu avem timp sa facem piese noi. Noi mereu mergem pe la festivaluri… cu piesele pe care deja le avem. Poate cand vom obosi de festivaluri, vom mai sta pe acasa si vom scrie cantece noi.

(23 august 2007, Brasov - Chisinau)

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net