VITA (IPR). foto: M. Vklvsk

 

Mihail VAKULOVSKI in dialog cu

V I T A

(IMPLANT PENTRU REFUZ si BLAZZAJ)

 

 

VITA (Blazzaj). foto: m. vklvsk

- La Stufstock, ca si la Peninsula, ai cintat si cu IMPLANT PENTRU REFUZ, si cu BLAZZAJ; cum se deosebeste publicul de la concertele acestor doua formatii din care faci parte? Ce senzatii ai de pe scena, cind ai in fata, la un interval atit de scurt, public aparent atit de diferit?

- Publicul nu este diferit la cele doua formatii, ca atitudine ei sunt aceia care vin acolo pentru ca iubesc muzica celor doua trupe si a altor trupe prezente in festivaluri. Asta inseamna ca au un punct comun cu trupele - si noi iubim muzica pe care o facem. E o relatie foarte faina – tu transmiti ceva – ei recepteaza si-ti transmit inapoi reactia lor si lucrul acesta se repeta tot concertul.

- Cum ti-au parut concertele voastre de pe scena?

- Excelente. Fenomenale. NU. Mint de ingheata apele (desi pe vremea asta nu mai ingheatza nimic). Datorita unor anumiti factori (care tin strict de reglarea sunetului din spatele scenei) nu reusesc sa ma simt pe scena mare atat de bine ca in club, dar fac progrese si azi-maine poate o sa dati peste un Vita multumit.

- Ati ascultat si alte trupe? Cine v-a placut mai mult la acest festival? Ai avut surprize (placute sau neplacute)?

- Pe mine m-au atins Tuba Project.

- Ai ajuns si la scena cu „tinere talente”? Cum v-au parut trupele tinere pe care le-ati vazut?

- Nu am vazut scena cu tinere talente, pe unele trupe deja le-am auzit si sunt bucuros ca apar tot mai multe si se canta tot mai bine. Oricum nu mi-am propus sa fiu descoperitor de tinere talente sau sa-mi exprim parerea despre o anumita trupa sau alta ce apare, am stat in principal la scena mare, unde am avut si eu drumurile mele.

- Cum va pare combinatia mare - festival rock? Ati sarit in mare sau v-a interesat „doar” muzica?

- Combinatia mare-rock-soare-alcool-rock-cafea-rock-frigarui-rock-alcool-rock-mare.... e destul de obositoare. Nu stiu daca as rezista mai mult de doua zile la mare fara combinatia asta. Am sarit in apa si ne-am balacit ca niste copii scapati de acasa, totusi se puteau comanda mai multe valuri peste valuri...

- Prin ce se deosebeste festivalul de la Vama Veche, Stufstock, de alte festivaluri la care ati cintat?

- Cat timp publicul pleaca multumit de la un festival si isi doreste ca anul urmator sa vina din nou la acel festival, festivalul ramane unul deosebit. Cred ca Stufstockul reuseste acest lucru.

(23 august, Brasov-Timisoara)

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net