„Toata lumea unita… toata lumea pusa pe distractie”,
Mihail VAKULOVSKI
in dialog cu

PAUL aka Cornuletzu (vocalist Mushroom Story)

 

foto: M. Vklvsk

- Paul, se pare ca Mushroom Story a avut cea mai mare ascensiune posibila pentru o trupa romaneasca, mai ales de rock. De la barurile din periferia Clujului pe scena mica la STUFSTOCK si imediat, a doua seara, pe scena mare. Cum iti explici aceasta viteza, acest succes?

- Viteza cu care se intampla chestiile nu mi-o pot explica nici eu. Am avut oameni care ne-au ajutat mult: Dan, care ne-a ajutat cu demo-ul, Alexandru Vakulovski, care pe langa faptul ca ne-a promovat prin articole, ne-a chemat sa concertam la lansarea cartii sale, BONG. La aceasta lansare au fost prezenti shi membrii formatiei KUMM, care dupa ce ne-au vazut prestatia live ne-au luat oarecum sub aripa lor protectoare si ne-au recomandat pentru Stufstock la scena new commers. Concertul de la Papa la Soni a iesit foarte bine, spre surpriza noastra. Lumea ne-a placut. Organizatorii ne-au placut si ei, pentru ca ne-au chemat sa le tinem locul trupei din Moldova ExNN, care nu au putut ajunge, din pacate, la festival, avand probleme la granita cu viza.

- Ati cintat la ambele scene de la STUFSTOCK. Cum v-au parut aceste doua concerte? Ce diferenta a fost dintre cele doua cintari?

- Diferenta dintre cele doua scene a fost publicul. La scena mica atmosfera era mai intima, concertul era gratis, daca itzi placea stateai… daca nu - plecai (scuze daca printre oameni prezenti erau persoane care vroiau sa manance si muzica noastra nu le-a picat prea bine la stomac). La scena mica eram in forma, chiar daca la soundcheck eram putini cam obositi si mahmuri. La scena mare aveam un pic de emotii si am fost cam obositi, am avut 2 concerte la un interval de 10 ore, in care nu toti am apucat sa dormim putin. Eu eram cam suparat, pentru ca timpul acordat prestatiei era cam scurt, deci, prin urmare, nu am putut canta piesa care avea ca featuringl pe Toma si de Adi de la Mauser. Mauser fiind fratii nostri din Cluj, care au fost langa noi si la bine si la rau, care s-au bucurat alaturi de noi cand am aflat ca vom canta pe scena mare si care ne-au ajutat cu banii sa ajungem acasa pentru ca eu is tantalau si am pierdut din banii trupei.

- Cum v-a parut – de pe scena – publicul de la STUFSTOCK?

- Publicul a fost okay. Cand ne-am suit pe scena am auzit ceva oameni care ne injurau si ziceau: CINE DRACU SUNTETI, MERGETI ACASA!!! Nu m-am suparat, credeam ca e o gluma din publicul din Cluj. Nu erau din Cluj. Nu era o gluma. Dar din cate am auzit, pana la urma, dupa ce am inceput sa cantam oamenii respectivi s-au calmat shi chiar au inceput sa danseze. Nu-i nimic. Toata lumea bea cateodata un pic mai mult.

- Ati vazut si alte trupe? Ce formatii de la festival v-au placut? V-a surprins cineva (placut sau neplacut)?

- Eu am vazut cam asa: Kumm, Travka, Blazzaj, EMIL, Zdob si Zdub, Zob, Toy Dolls, Alternosfera, FusionCore, Butterflies in my stomach… am vazut multe… dar nu-mi mai amintesc. Eram prea entuziasmat de ce ni s-a intamplat la Stufstock. Cel mai mult mi-au placut Kumm. Nu-i vazusem de mult. (De fapt, i-am vazut shi la Peninsula, dar eram cam muci, din pacate).

- Dintre „tinerele talente” de la PAPA LA SONI pe cine ati mentinat (in afara de Mushroom Story, off course)?

- Mauser trebuie neaparat mentionati, The Others, Vive la NoiZ, The Mood, The Amsterdams si cei de la Talking Drums, care au facut un mega show.

- Cum vi s-a parut aceasta editie a festivalului? Ai mai fost, in partea asta a scenei, la festivalul de la Vama Veche?

- Reusita. Foarte reusita. Organizatorii erau foarte lejeri. Party-ul era shi pe scena, si in fata scenei, si in spate. L-am intrebat la un momen dat pe unu dintre organizatori: Auzi, aici de fapt cine se streseaza ca sa iasa festivalu asta… ca vad ca voi toti super lejeri? A fost foarte fain. Ca-n Vama Veche. Cum trebuia sa fie - toata lumea unita… toata lumea pusa pe distractie.

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net