foto: m. vklvsk

 

Sorin MORARU (Luna Amara):

Luna Amara a avut mereu o tendinta de a merge din extrema in extrema

 

 

 

foto: m. vklvsk

- Impreuna cu Luna Amara ai fost la toate editiile FanFest-ului. Ce ti se pare ca s-a schimbat la festival?

- Organizarea a fost din ce in ce mai buna. Pe langa asta, ma bucura ca organizatorii nu s-au limitat la a face un festival de protest axat pe muzica, ci au introdus in program si alte activitati interesante: teatru, literatura, urban art etc. De asemenea, publicul a fost din ce in ce mai numeros si mai implicat.

- Crezi ca FanFest-ul a contribuit la schimarea situatiei localitatii Rosia Montana?

- Cred cu tarie ca FanFest-ul a reusit sa opreasca un proiect dezastruos care ameninta intreaga zona, nu numai Rosia Montana. Pincipala "schimbare" e simplul fapt ca Rosia Montana inca exista si nu este innecata intr-un lac de decantare.

- Anul acesta mi s-a parut ca ati avut un concert cu un sound mai dur. Aceasta e directia trupei sau doar ati vrut sa faceti un concert mai diferit?

- Luna Amara a avut mereu o tendinta de a merge din extrema in extrema. Piesele mai soft pornesc din directia lui Nick si, mai nou, piesele mai dure pornesc din directia sectiei ritmice. Am vrut sa facem un concert mai diferit, dar asta e scopul nostru la fiecare concert. Personal cred ca e misto ca o trupa sa aiba piese atat de diferite, adica eu as fi placut surprins daca as fi in public si as vedea un concert ca cel de la Biserica Azilului din Sibiu si dupa cateva luni as vedea aceeasi trupa intr-un concert ca cel de la FanFest.

- Nu sperie o anumita parte a publicului?

- Poate pe octogenari.

- Mihnea a fost si organizator, v-a ajutat lucrul acesta sau din contra, i-ati simtit lipsa cand se ocupa de celelalte trupe?

- A fost ok. Cred ca oricum am fi cantat la Rosia. Avem un mesaj de protest, intotdeauna am avut. Si nu, nu ne-am simtit neglijati. E chiar misto sa-l vezi pe Mihnea in priza, alergand descult in ploaie. Suntem baieti mari si ne descurcam. Mai ales ca si cunoastem personal cel putin un sfert din public.

- Ai avut timp de alte spectacole, ce trupe ti-au placut?

- Din pacate am stat doar duminica. B.A.U. - foarte misto. Big up in special pentru tobar (Tavi Scurtu) si MC Agent (Catalin). Oricum, pe Blazzaj si IPR, de exemplu, i-am vazut de foarte multe ori si chiar daca nu i-am vazut la FanFest, stiu ca au cantat misto.

- Toti artistii au cantat pro bono, e un lucru unic in Romania. Nu v-a deranjat lucru acesta?

- Absolut deloc. Asta in primul rand pentru ca Luna Amara crede in mesajul acestui festival.

- Ce faceti in urmatoarea perioada?

- Urmeaza sa ne tragem un pic sufletul dupa vara asta nebuna. Dupa care - concerte (primul va fi in 8 septembrie la Brasov), repetitii, piese noi. Usual stuff.

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net