masca de a. vklvsk

 

Petra ACKER (The Others):

“Rosia se prezinta ca un colt de rai, in peisajul romanesc. Ar fi pacat sa ne batem joc si de ea”, interviu realizat de Alexandru VAKULOVSKI

 

foto: m. vklvsk

- Cum vi s-a parut aceasta editie a FanFest-ului?

Dat fiind faptul ca nu am mai participat la alte editii, nu putem sa ne facem o parere comparativa. Tot ce putem spune este ca ne-am simtit foarte bine, atmosfera a fost una relaxata, si nu prea aveai momente moarte, intotdeauna se putea face ceva: de la a asista la concerte, pana la a particpa la activitatile de mediu. In plus am fost placut impresionati sa vedem ca este un eveniment extrem de pasnic.

- Cantati pro bono la acest festival. Nu va deranjeaza acest lucru?

Absolut deloc. In primul rand consideram ca este normal, ca mesaj al apartenentei la miscarea de mediu. Este important ca un asemenea eveniment de mediu sa dispuna de toate resursele financiare de care se poate bucura. In al doilea rand nu suntem o formatie care sa castige atat de bine din muzica inca sa resimtim asemenea gesturi ca pe o gaura in buget.

- Sunteti solidari cu mesajul FanFest-ului?

Suntem persoane care iubesc natura si animalele. Cred ca asta e o premisa suficienta pentru a fi solidar cu mesajul FanFest-ului.

- Zona Rosiei Montane, cu tot ce are, cum vi se pare, chiar ar trebui salvata?

In mod sigur. Rosia se prezinta ca un colt de rai, in peisajul romanesc. Ar fi pacat sa ne batem joc si de ea.

- Prin ce se deosebeste FanFest fata de alte festivaluri din Romania ?

Cred ca ajunge daca spunem ca este singurul festival de mediu complet din Romania . Foloseste medii atractive pentru a semnaliza ceva cu adevarat important: salvati natura!

- Ce trupe v-au surprins, v-au impresionat la FanFest?

In general a fost un program muzical foarte interesant, cel putin pentru gusturile noastre. Ne-am bucurat sa vedem Kumm, Survolaj, Slang, BIMS, Iordache, Blazzaj si salutam aparitiile colegilor din noul val, Mauser, Rockhouse si Tep Zepi.

- "Canadienii n-au bunici", spunea cineva, din cauza asta vor sa distruga Rosia Montana , ce parere aveti?

In primul rand nu cred ca se gandesc la bunici, cat se gandesc la bani, facuti usor pe spinarea altora.

- Ce planuri de viitor... nu aveti?

Nu am vrea ca muzica noastra sa nu insemne ceva pentru ceilalti.

- FanFest ar trebui sa existe in continuare, chiar daca pleaca Gabriel Resources?

Cred ca spiritul FanFest-ului ar trebui sa existe in continuare, ca un “remember” si ca un mesaj de alarma. Altfel riscam sa uitam, cum o facem in multe cazuri.

- Cum e sa-l aveti ca manager pe Mihnea Blidariu?

Este excelent! Ne place ca in primul rand suntem prieteni si de la acest nivel incolo incepe relatia profesionala pe un fundament solid. Mihnea este un muzician foarte bun si un profesionist cu influenta puternica in industria muzicala, ceea ce este un plus pentru noi. Relatia noastra se bazeaza pe prietenie si respect reciproc. Asta ma face sa cred ca avem impreuna un viitor placut in fata.

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net