FREAKY (IPR, BIO)

“Rosia este un colt de rai”,

interviu realizat de Alexandru Vakulovski

 

 

 

foto: m. vklvsk

- Cum vi s-a parut aceasta editie a FanFestului?

- Ca in fiecare an, am venit cu drag la Rosia. Atmosefera a fost calda, eram intre prieteni, ce poate fi mai placut?

- Cantati pro bono la acest festival. Nu va deranjeaza acest lucru?

- In nici un caz. De-a lungul anilor au mai fost ocazii in care am cantat pro bono, lumea trebuie sa inteleaga... banii nu sunt totul! Ne bucuram ca impreuna cu celelalte trupe/artisti putem sa tragem un semnal de alarma.

- Sunteti solidari cu mesajul FanFest-ului?

- Bineinteles. Din pacate sunt pesimist in ceea ce priveste reusita acestui eveniment, oricum: NU NE LASAM!!!

- Zona Rosiei Montane, cu tot ce are, cum vi se pare, chiar ar trebui salvata?

- Este o zona incredibil de frumoasa. La final va ramane numai cianura. Cum sa nu trebuiasca sa "salvam" asa ceva? Cautati poze pe internet si va veti convinge, Rosia este un colt de rai.

- Prin ce se deosebeste FanFest fata de alte festivaluri din Romania?

- Din punctul de vedere al artistului? In primul rand se canta pro bono, de aici rezulta ca cei prezenti simpatizeaza 100%  cu mesajul festivalului. Din punctul de vedere al spectatorului (mentionez ca si daca nu vom canta, cel putin o parte din noi vom fi prezenti la Rosia ca spectatori) este un eveniment unic in primul rand datorita locatiei.
Anul trecut la un moment dat m-am retras pe o mica stanca, ma uitam in jur si nu-mi venea sa cred, eram inconjurat de dealuri, deasupra stelele imense, iar in departare luminile de pe scena si sunetul ce venea din acea directie pareau ceva de vis.

- Ce trupe v-au surprins, v-au impresionat la FanFest?

- Mi-a placut Iordache, Blanoz, Bucium (nu simpatizez cu genul lor, dar s-au pregatit foarte bine fata de anul trecut), Travka in mare forma, restul trupelor nu am reusit sa le vad/ascult, dar sunt sigur ca au prestat bine.

- "Canadienii n-au bunici", spunea cineva, din cauza asta vor sa distruga Rosia Montana, ce parere aveti?

- Cum nu au bunici?Ii au pe... Phoenix!!! Radem, glumim, mai important ar fi faptul ca... de exemplu, bunicii de la  Phoenix au cantat pentru canadieni anul trecut. NU stiati asta, asa e?

- Ce planuri de viitor... nu aveti?

- NU vom scoate albume la case de discuri "de prestigiu" din RO, NU ne vom schimba genul de muzica ce-l cantam, NU ne vom opri pana nu vom ajunge si noi.... bunici :) ... a, si cand vom ajunge bunici, NU vom canta pentru canadieni!

- FanFest ar trebui sa existe in continuare, chiar daca pleaca Gabriel Resources?

- Personal as fi incantat... Atata timp cat se strange si nu raman urme. Ar fi frumos sa ramana un festival care sa aminteasca celor ce nu stiu ca acolo, la Rosia, se putea intampla o catastrofa ecologica. Nu, ce frumos ar fi sa putem spune asta!

- Cum e sa fii la acelasi festival cu doua trupe, cu BIO si IPR, in cazul tau?

- Foarte tare, ajutat de cateva beri... nu-mi mai venea sa ma dau jos de pe scena:). Am mai spus-o si repet, BIO, IPR, BLAZZAJ formeaza o mare familie. Se repeta la aceeasi sala, ne organizam deplasarile impreuna, este ceva frumos ce nu impiedica activitatea la nici una din trupe.

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net