vklvsk la fanfest. foto: K

Alexandru VAKULOVSKI

FanFest - mesajul conteaza!

 

 

foto: m. vklvsk (masti de A. Vklvsk)

Sfarsitul verii inseamna pentru multi o calatorie pana la Rosia Montana, acolo unde are loc FanFest-ul. Pe 24, 25 si 26 august mii de oameni se vor intalni la Rosia Montana pentru a incerca sa salveze localitatea. Unii vor veni doar pentru muzica, dar poate vor afla cu ocazia aceasta despre posibila catastrofa si vor incerca sa participe la protestul verde.

Artisti cu chitare, creioane, spray-uri, carti… se vor aduna pe platoul din Rosia Montana pentru a nu lasa sa se intample o nedreptate. E foarte ciudat sa pasesti printr-o localitate, stiind ca aceasta poate sa dispara, pentru ca cineva vrea bani, vrea sa se imbogateasca distrugand ceea ce a rezistat mii de ani. Pentru ca aurul orbeste. In loc sa aiba grija de minunatele galerii romane de la Rosia Montana, „canadienii fara bunici” vor sa le transforme in cativa metri de muzeu, iar localitatea sa fie un santier imens al mortii. Din Rosia Montana se muta chiar si mortii. Pe bucati sau in intregime. Animalele sunt lasate fara regrete, uneori cu tot cu lat, ca sa nu-si poata gasi singure hrana. Rosia Montana e o demonstratie clara a faptului ca totul poate fi cumparat. Pamantul, dar si amintirile, si suferintele, si sufletele, si mortii. Organizatorii FanFest-ului se opun acestui proverb crud si vor sa arate ca, totusi, nu totul e de vanzare.

E laudabila si participarea artistilor. Caci FanFest-ul e singurul festival in care artistii nu sunt platiti, ei vin pentru mesaj. Mesajul conteaza. Si artistii sunt buni nu doar in campanii electorale, nu doar la promovarea unor produse.

Mai trece un an si Rosia Montana inca exista. Si asta datorita unor oameni care nu au vrut sa cedeze. Intimidarilor, banilor, urii. Acesti oameni merita tot respectul nostru. Si lucrul cel mai usor, pozitiv, pe care putem sa-l facem ca sa le multumim acestor oameni - e sa fim si noi la FanFest. O sarbatoare a muzicii, a vietii sanatoase, a verticalitatii. Fara cianura e bine!

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net