foto: Ski

 

Nu sunt multumit cu o personalitate dubla”, interviu cu VITA (Blazzaj & Implant pentru Refuz), realizat de Alexandru Vakulovski

 

 

foto: Ski

-Faci parte si din Blazzaj, si din Implant pentru Refuz. Sunt trupe diferite, cum de reusesti sa rezisti in ambele?

- Ambele trupe fac muzica si fac muzica buna, dupa parerea mea. Puterea de exprimare a unui individ e imensa si modalitatiile de exprimare sunt infinite, eu rezist deocamdata cu ambele.

- La Blazzaj e mesajul unor blazati, cel putin in aparenta, la IPR aveti un mesaj dur, poate chiar impotriva blazarii. Nu ajungi sa ai personalitate dubla din cauza asta?

- Nu stiu cum reusesc actorii mari sa intre in atatea roluri diferite intre ele. Ma simt perfect in ambele trupe, daca as mai face rost de putin timp, probabil as intra si in alte proiecte, nu sunt multumit cu o personalitate dubla.

- Cum au fost concertele de la Peninsula, prin ce s-a deosebit publicul si atmosfera la cele doua trupe?

- In primul rand au fost doua tipuri de scene:
1. Scena mare, puternica, impunatoare, care s-a potrivit cu stilul IPR, dar unde comunicarea cu publicul e mai grea (distanta conteaza).
2. Scena-cort-zacusca-picnic-la-marginea-drumului, unde ai un contact direct cu publicul si unde simti mai aproape publicul si, la fel, si el te simte mai aproape.
Am fost foarte incantat de atmosfera de la ambele concerte, am avut o zi de neuitat, o zi magnifica (cum ar spune un priten apropiat).

- Ce ai zice de o colaborare mai consistenta intre Blazzaj si IPR? Adica, de exemplu, sa faceti cu IPR o piesa cu Cristina?

- Exista deja o piesa IPR cu Cristina, se cheama Apus si e piesa a zecea de pe noul album IPR, MONOLITH, care a fost lansat pe piata in vara asta si care va avea parte si de un turneu in toamna. Vezi ca noi am gandit putin inainte.

- Trupele de doi bani din Romania aduc de obicei pe scena o gagica care habar n-are cum e „cu cantatul” si, totusi, apar imediat videoclipurile, contractele. O aveti in trupa pe Cristina, care e foarte frumoasa, nu v-a interesat niciodata sa fiti si comerciali, chiar daca faceti o muzica de calitate?

- Suntem comerciali, nu poti sa nu fii comercial in ziua de azi, dar sa spunem ca comertul pe care-l facem noi este unul adresat unei public fidel, rafinat si mai presus de toate iubitor de muzica.

- Pe unde mergi vara asta? Singur, cu IPR, cu Blazzaj...

- Am fost pana la Sigetu Marmatiei, am sa merg la Sziget Festival (trebuie sa vad multe trupe, am lista), la Stufstock, la Fanfest si sper sa mai ajung cateva zile si la parinti, la tara, sa ma relaxez putin si sa fiu rasfatat.
Multumesc de interviu si astept intalnirile din vara asta cu acel public de care vorbeam mai sus.

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net