Mesajul este totul”, interviu cu FREAKY (Implant pentru Refuz)

realizat de Alexandru VAKULOVSKI

 

 

 

 

- Atat artistii, cat si spectatorii de la Peninsula au spus ca ati avut unul dintre cele mai bune concerte de la festival. E vorba de o schimare sau de obicei faceti show-uri care impresioneaza lumea?

- E frumos sa fim modesti, nu? Ei bine… de regula concertele noastre sunt pline de energie, la Peninsula nu a fost o exceptie. Bineinteles, au lipsit luminile, iar ora 17.30 a fost prea matinala pentru un show Implant pentru Refuz, totusi, lumea a fost prezenta intr-un numar neasteptat de mare si nu putem decat sa le multumim. Ne vedem data viitoare.

- Ce inseamna pentru voi ultimul album?

- Monolith este ultimul material Implant, material in care am investit cativa ani de munca, nervi, bani si nu numai, iar in final nu ne-am lasat pana nu a iesit cum am vrut noi. S-a pus mult suflet in acest album si toata echipa e foarte multumita de produsul final. De la cover la compozitii si la sound Monolith este un produs 100% IPR.

- Implant pentru Refuz exista de 10 ani, nu e un pic frustrant sa fiti in continuare indie, chiar daca sunteti apreciati de toata lumea care pretuieste muzica underground?

- Nu suntem frustrati, ne vedem de treaba si continuam sa facem ce ne place, iar in momentul in care mai place cuiva nu putem decat sa fim fericiti.
Muzica IPR nu este asa comestibila, nu intentionam sa ne schimbam si de aici am fost convinsi si suntem ca vom ramane vesnic in underground. Asta nu ne sperie si nu ne deranjeaza. Ce e aiurea este asa zisa “industrie muzicala” de la noi, care este de tot kkt-ul. Asta este de speriat, pentru ca datorita unor dobitoci ce vad numai bani… se nasc generatii de dobitoci care vor asculta numai tampenii. NU exista emisiuni la radio - tv, emisiuni ce ar putea “educa” lumea spre un gen… sau altul. Pe toate posturile ruleaza aceleasi piese la nesfarshit….

- Participati la festivalurile cu impact social - Stuffstock si FanFest? Cat de mult conteaza pentru voi mesajul?

- Mesajul este totul!!! Cred ca asta a contat de la inceput la noi. Sa facem un exercitiu… imagineaza-ti ce conditii tehnice aveam acum 10-12 ani, mai pune si varsta si dupa asculta un album IPR mai vechi. Ai sa vezi ca versurile sunt cele care te vor lovi. Intre timp am mai crescut, am investit in scule… sunet si am ajuns un MONOLITH.
FanFest – Rosia Montana? …dupa ce ajungi acolo realizezi ce nenorocire sunt pe cale sa faca niste indivizi dubiosi. Toata zona respectiva, o zona splendida… va fi defrisata daca nu facem ceva!

- La ce lucrati acum, aveti proiecte noi, unde vor fi urmatoarele concerte Implant pentru Refuz?

- In prezent ne batem capul cu realizare concertului de lansare din Timisoara si apoi Bucuresti.
Vom incerca sa sustinem niste concerte peste granita, inca nu avem nimic concret dar va vom tine la curent.

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net