„Marele merit al acestui festival a fost organizarea, care dadea publicului impresia de libertate totala”, interviu cu
Vali RAUCA (GRIMUS),

realizat de Mihail VAKULOVSKI

 

 

 

 

- Cum v-a parut, din interior, festivalul PENINSULA, la care aţi cintat zilele trecute?
- Ne-a placut foarte mult festivalul, am avut parte de o mica gura de aer din ceea ce inseamna un festival de dincolo, cu toate ca am avut impedimentul limbii maghiare pe care cei mai multi dintre noi nu o intelegem, ceea ce a facut ca la 70% din trupele invitate sa le apreciem doar muzica, fara sa intelegem versurile.
 
- Cum a fost concertul vostru, v-a plăcut cum a ieşit?
- Dat fiind faptul ca am fost prima trupa din acea zi pe scena Mures, reactiile publicului au fost foarte calde, dupa primele trei piese lumea s-a strans progresiv la scena noastra, chiar am fost bisati, dar nu am putut onora invitatia de a mai canta, deoarece orarul trupelor a fost foarte bine delimitat, si asta ar fi insemnat sa luam din timpul trupelor ce urmau.
 
- Aţi cîntat în aceeaşi zi cu trupe foarte bune, cum v-a părut publicul?
- Publicul ne-a parut relaxat si dornic de a asculta muzica noastra. Oricum, marele merit al acestui festival a fost organizarea, care dadea publicului impresia de libertate totala, o foarte buna idee, ce a determinat lipsa oricarui incident, chiar si la trupe ultra-agresive ca The Exploited.  
 
- Ca şi cîntăreţi, cine v-a impresionat mai mult? Ca ascultători - pe cine aţi vrut să-i vedeţi în primul rînd? Cine v-a plăcut cel mai tare? Cine v-a surprins (pozitiv sau negativ)?
- Am avut o revelatie cu trupa Colorstar din Ungaria, pe care o stiam intr-o mica masura, muzica excelenta, sunet cristal, instrumentisti unul si unul. Gogol Bordello ne-a facut sa ne destrabalam pe ritmuri punko-rromo-americano-balcanice, Kosheen a sunat impecabil, cu aportul vocii unice si a tobarului a carui figura ne-a amintit de ipostaza twisted a lui Robert de Niro cu creasta si tatuaje din "Taxi Driver". The Exploited au generat un nor imens de praf in fata scenei determinat de pogo-ul frenetic al zecilor sau poate sutelor de oameni.
Nu am avut ocazia sa ne surprinda cineva negativ, deoarece ne-am ales trupele pe care sa le vedem in concert, de data aceasta am mers pe calea "no surprises".
 
- La ce festivaluri mai participaţi în timpul apropiat? 
- Chiar daca in perioada urmatoare ne chinuim cu toate demersurile pentru primul album, nu vom rata festivalurile Fanfest, Stufstock, si un festival din Chisinau. Multumim pe aceasta cale managementului nostru, format din Richard Constantinidi si Ernesto Bianchi, pentru toate usile care ne sunt deschise de cand colaboram.   

Redactia: Mihail. Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas,
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net