Nebunie, isterie si macel general la Altar",
interviu cu Andy GHOST,

realizat de Alexandru Vakulovski

 

 

 

foto: m. vklvsk

- A cata oara ati fost anul asta la Peninsula?
- A fost a treia oara consecutiv, de trei ani.

- Mergeti in fiecare an la multe festivaluri. Prin ce se deosebeste Peninsula? Are ceva propriu?
- Peninsula e un festival unic in Romania, are deja o istorie, este un amestec muzical foarte bine aranjat ca sa ofere o gama larga de stiluri muzicale, de aceea sunt asa de multi oameni de fiecare data, sunt 4 scene, dintre care doua sunt de nivel international, aici ma refer la scena, instalatie de sunet si de lumini, dar cred ca se deosebeste si prin faptul ca ofera tot felul de alte activitati in timpul festivalului, in afara de muzica, exista si teatru, film, activitati sportive, chiar extreme, bungee jumping, cu care am si sarit si eu si Anamaria, logodnica mea, a fost super tare. Am mai fost cu caiacul pe Mures, la fel - a fost excelent, si foarte aproape de natura. Sunt piste de cartinguri si de Atv-uri, gasesti mancare si bautura cata vrei, gulyas facut in ceaun pe foc facut din lemne, etc.

- Prin ce s-a deosebit (daca s-a deosebit prin ceva) concertul Altar de anul asta la festival?
- Anul acesta am cantat prima trupa in prima zi pe scena mare, deosebirea a fost ca anul acesta am simtit ca publicul ne astepta mult mai bine, a avut o reactie foarte buna, ceea ce ne-a dat si noua un imbold deosebit pe scena. Sunetul a fost bun si pe scena si in afara. Singurul lucru neplacut a fost ca dupa trei ani de cantat si de "demonstrat' ca locul nostru la acest festival este unul important, organizatorii inca nu ne-au oferit un loc de cantat la o ora mai buna. Adica de fiecare data am cantat pe lumina, ceea ce ne-a diminuat efectul ca si aparenta scenica. Daca anul acesta am fi cantat dupa Tankcsapda, de exemplu, adica pe la ora 22.00 - lucrurile ar fi stat total altfel, am fi beneficiat si noi de efectul luminilor care la un astfel de eveniment este esential si schimba in mare masura perceptia evenimentului. Dar si asa s-a crea "nebunie, isterie si macel general". A fost bine, sa speram ca la anul se va remedia si acest lucru.

- Poate ca ati cantat pe lumina, ca si la inceput trebuie ca festivalul sa porneasca tare. Ce faceti vara asta, pe unde mai mergeti?
- Mergem la Satu-Mare la intalnirea motoristilor, la Putna - tot motoristi, la festivalul Sziget din Ungaria, unde vom canta pe scena Hammerworld, in data de 13 aug., vom canta la Stuffstock - Vama Veche si probabil si la Rosia Montana. Dar suntem deschisi in continuare la oferte, dintre care unele sunt inca in faza de discutie.

- Vinul se face mai valoros cand se invecheste, asa e si cu voi?
- Se pare ca da, dar oricum publicul si cei care ne cunosc de mai multa vreme pot sa evalueze acestu lucru cel mai bine.

- Cand va ganditi sa scoateti urmatorul album?
- Sper sa reusim acest lucru anul acesta, vrem sa scoatem un album cu piese de pe toate cele patru albume de ale noastre, piese pe care le vom trage intr-o haina noua, cu un sound proaspat, dar avem deja si piese noi, una din ele am si prezentat-o pe scena de pe Peninsula. Piesa se numeste "Amerikan Justice" si s-a nascut in urma nedreptatii care i s-a facut familiei lui Teo Peter care a fost ucis in mod "accidental" de puscasul marin american.

Redactia: Mihail. & Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas,
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net