Claudiu GROZA

O carte impotriva prostiei, lansata la Cluj

 

 

 

Miercuri noaptea, Alexandru Vakulovski si-a lansat la Cluj cel mai nou roman, "Bong".

O atmosfera boema a caracterizat lansarea de miercuri noaptea, la Clubul clujean Autograf, a celui mai recent roman scris de Alexandru Vakulovski (foto), "Bong", publicat de Editura Polirom.
Spatiul s-a umplut inca inainte de ora 9 seara, anuntata de organizatori. Printre participanti s-au aflat multi adolescenti galagiosi si neastamparati, tentati probabil de "cantarea" din cadrul lansarii a trupei The Mushroom Story. Au fost insa si jurnalisti, muzicieni, artisti, prieteni sau cititori ai lui Vakulovski.
Dupa o buna traditie de "fronda" a tanarului scriitor, lansarea a demarat pe la ora 22,20. O scuza ar fi si asteptarea unui invitat special, Nick Fagadar, din trupa Luna Amara, care si-a facut aparitia la doar cateva minute dupa inceperea evenimentului, si a si cantat, alaturi de colegii sai, dupa lansarea propriu-zisa.
Romanul "Bong" a fost prezentat foarte simplu, prin lectura a doua fragmente de catre autor, pe fondul sonor asigurat de The Mushroom Story. Alexandru Vakulovski a citit capitolele "Banal" si "Puti-n Kremlin", alternand inspirat un limbaj extrem de dur, licentios chiar pentru urechile pudibonde, cu un fragment incarcat de subtext. Lectura a facut deliciul auditorilor, iar seara a continuat cu recitalul trupei The Mushroom Story, urmat de Nick Fagadar (Luna Amara) si Eugen Nutescu (Kumm).
Alexandru Vakulovski este unul dintre cei mai talentati reprezentanti ai tinerei generatii de prozatori romani. Nascut in Basarabia, in 1978, el s-a remarcat in 2002 cu romanul "Pizdet", extrem de comentat de critica literara si urmat in 2004 de "Letopizdet". Vakulovski scrie si poezie sau teatru si este redactor al revistei "Tiuk!", infiintata impreuna cu fratele sau, scriitorul Mihai Vakulovski. Este posibil ca urmatorul roman al lui Alexandru Vakulovski sa apara in premiera in Clujeanul.ro.

Anti-America

In cadrul lansarii romanului sau, Alexandru Vakulovski s-a referit si la semnificatia "politica" a zilei de 4 iulie din perspectiva sa. Dupa ce a facut o afirmatie extrem de dura la adresa Americii, autorul a evocat si destinul tragic al muzicianului clujean Teo Peter, mort in urma unui accident de circulatie provocat de un militar al SUA. "Teo Peter a murit, iar ucigasul lui se afla bine mersi prin America sau prin Hawaii", a punctat scriitorul, aclamat de spectatori.

Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas
© grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net