Cine cinta in seara asta? Niste Baieti!!!”,

Mihail VAKULOVSKI in interviu cu NISTE BAIETI

 

 

 

- Baieti, va mai amintiti cum ati format trupa? Cine a fost cu ideea numelui trupei? Va inchipuiti (macar in gluma) cum va suna NISTE BAIETI cind veti fi de virsta lui Nicu Covaci?
- Bineinteles ca ne amintim... Trupa implineste un an de zile in martie anul acesta, deci inca nu am imbatrinit (caz de lecitina)!! E un proiect mai vechiut a 3 dintre membrii formatiei E.M.I.L., proiect prin care au mai trecut Calin (Coma), Stoi (E.M.I.L.), Gigi (Hotel Fetish) sau, pentru citeva cintece, Gabby (Molotov Cocktail)! Asta se intimpla undeva prin 2004 - 2005, dar, dupa cum am zis, existam ca formatie de sine statatoare din martie 2006!! Numele este ales pe baza neinspiratiei membrilor formatiei, care pregatisera deja un concert in Underworld, in Bucuresti, dar nu exista numele formatiei... Cine cinta in seara asta?? Niste Baieti... si asa a ramas!!

- Cum ati ajuns la ideea re-interpretarii vechilor slagare romanesti (de la „Ioane, Ioane” la „Daca ploaia s-ar opri”, sa zicem), fiindca asta faceti – cintati in stil punk piese de succes?
- Exista in SUA, California, o formatie, Me First And The Gimme Gimmes, care cinta la rindul lor melodii vechi, si nu numai, cunoscute de publicul larg, intr-o varianta punk!! Noua ne place ffff mult aceasta formatie, iar de acolo pina la ideea infiintarii formatiei Niste Baieti nu a mai fost decit un pas!!! Nu cintam neaparat numai piese de succes!! Facem o selectie riguroasa din marea fonoteca a muzicii usoare romanesti si nu numai... alegem doar ce ne place noua, nicidecum nu mergem pe principiul ca melodia respectiva e mai cunoscuta decit... sa zicem... cealalta!!

- Deja ati avut un mare turneu prin tara si acum intrati in altul si mai mare, se pare. Cum v-a primit publicul? Se bucura la cintecele voastre sau se enerveaza? Vi s-au intimplat faze ciudate in concerte?
- Intr-adevar, in octombrie 2006 am avut primul nostru turneu prin tara, in 12 orase... 14 concerte, unul dupa altul, fara pauza... si este foarte interesant sa faci asta zi de zi!! In general, am fost bine primiti, lumea a reactionat bine, din punctul nostru de vedere!! S-au intimplat si faze haioase!! De exemplu, la Zalau, undeva la mijlocul concertului a cazut sonorizarea pe fata (cum zic trupetii), dar concertul a continuat intr-o maniera interesanta! S-a cintat doar cu sonorizarea de spate, iar vocea ne-am impartit-o generos intre noi, cei de pe scena, Albert, vocalistul, undeva la mijlocului barului, cocotat pe o masa, urla cit il tineau plaminii, iar in ultimul colt al barului cintau, de asemenea cit ii tineau plaminii, prietenii nostri din Bucuresti care ne-au insotit peste tot unde am cintat in acel turneu...!! Si asa am facut ca oamenii din Zalau sa inteleaga despre ce e vorba cu formatia asta. Acum plecam iarasi in turneu... se pare ca ne place... de data asta avem confirmate 9 orase... si, din pacate, ne miscam greu pe aici pe la noi, mai asteptam confirmari din alte 3-4 orase... dar o sa le anuntam la momentul respectiv.

- Ce zic artistii pe care-i readuceti in actualitate? S-a intimplat sa vreti sa cintati o anumita piesa si sa nu va permita autorul ei?
- Ceva de rau nu cred ca zic, deoarece aducem in atentia publicului mai tinar melodiile lor, pe care ei le cintau undeva in anii 70-80, si acum rar gasesti oameni sa asculte asa ceva acasa!! Deci, nu facem rau nimanui, ba chiar un bine!! Apropo, in turneul trecut am ajuns si la Arad, unde in publicul adunat acolo si-a facut aparitia Adrian Igrisan, solistul vocal al formatiei Cargo, a carei melodie - "Daca Ploaia S-ar opri" - are deja o varianta in repertoriul de "shlagare" al minunatei noastre formatii!! Pot spune ca i-a placut varianta melodiei propusa de noi, ba chiar am stat un pic de vorba pe marginea acestui aspect!!

- Va ginditi deja la al doilea album sau deocamdata traiti „Adunate din popor si cintate din topor”?
-  Album???? E mult spus!! De mentionat ca acest "Adunate Din Popor Si Cintate Din Topor" e un bootleg facut pe banii nostri si distribuit la prieteni pe la concerte!! Nu se comercializeaza in nici un fel de magazin de specialitate, nu apartine niciunei case de discuri, e pur si simplu distractia noastra pe stilul muzical care ne-a schimbat vietile, cum ne place sa zicem!! Deci, se poate spune ca vorbim despre un Niste Baieti Rec??? :-)))). Ne-am marit playlist-ul de concerte cu alte melodii noi din fonoteca de aur a muzicii usoare romanesti!! Oricum, romanii au inventat un stil muzical unic in lume, "muzica usoara"... nu cred ca s-a mai cantat nicaieri acest stil de muzica!! :-))). Deci, plecam in acest turneu cu un playlist mai bogat decit la prima noastra plimbare prin tara!! Durata show-ului nostru s-a marit considerabil, o sa va "plictisim" si mai rau de acum incolo!!!:-))))))

(martie 2007, Brasov-Bucuresti)

E-mail: revista.tiuk@gmail.com Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas, D. Crudu,
© Copyright pentru grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
Site gazduit de http://reea.net