Ara SEPTILICI

Dragi tovarasi si pretini, dragii mei amici, scumpii mei disperati

 

Asta e deja un strigat, nu mai e un manifest sau mai stiu eu ce. Nu va voi menaja limbajul, pentru ca nu se mai poate menaja nimic. Imi cer insa scuze minore acelora care nu ma cunosc asa.

Nu e cazul sa m-apuc sa va fac portretul culturii romane de azi. Ea e cum e, precum castravetele care poate oricind deveni fasola, daca asa vrea vrejul de pepene. Si asta e nasol. Pentru ca nu toti ne putem metamorfoza in pastai. Unii nu vor, altii n-au putut niciodata, iar un grupuscul poate ca pur si simplu nu mai poate. Pina la urma nici nu mai conteaza de ce.

Eu nu mai astept nimic de la statul roman. E de cacat absolut. Nici de la investitorii romani nu mai astept nimic, sint produsul de cacat absolut ai statului care i-a creat si de la care au supt. Media romaneasca are trei mari stapini si mai multi baroni locali, care si-au impartit piata la pace, dar o prezinta ca fiind in razboi ca e mai excitant si mai credibil pentru boi. Legea sponsorizarii, care ar fi putut rezolva in buna masura problema creatorilor individuali (macar a celor valorosi) este facuta in deriderea si batjocura totala a acestora. Etc, etc, stiti la fel de bine ca mine.

Asa ca eu m-am hotarit azi dupa amiaza sa-mi fac o fundatie. Nu stiu ce-o sa iasa, s-ar putea sa fie o alta furtuna in olita de noapte. La furie, am ales doua sigle, una romaneasca, alta englezeasca:
Fundatia Urgisitilor Creatori de la Kilometrul 45 (FUCK 45)
Si
The Outdoor Foundation of Fanatic Creators (OFF-C)
Sint sigura ca veti veni cu idei mai bune, dupa cum stiu ca veti intelege furia, jena si toata paradigma.

Stiu cum suna toata chestia asta, dar haideti sa n-o minimalizam, cred ca daca sintem acum, aici e si din vina noastra. Din punctul meu de vedere, pot sa transmit-dau  asta oricui se crede capabil sa duca ideea pana la capat. Asa ca va zic „citeste si da mai departe”, sintem destui. S-ar putea sa fie nevoie de mai multi bani decit avem noi, astia, 25 sau 15, 30 whatever la care-o s-o trimit. Oricine din zona e binevenit. N-am pus nici o adresa la-ntimplare in lista asta. Decit una, pe care dupa aia am sters-o: a lui Patapievici. 

Evident, ma gindesc la fonduri europene si la miscat ceva in legislatia romaneasca in beneficiul nu doar al nostru, ci si al lor.
E de vorbit!

Cineva trebuie sa faca ceva din asta, sau din ce va urma, o petitie on line (ca eu habar n-am cum!). O folosi la ceva? Habar n-am! Sturza, poate tu sa petitionezi?????
Ufffff!!!!!!!!!!!!

 

                                               Ara S.

Stiu ca unii dintre voi sinteti prea importanti ca sa va implicati. Ce pacat!

E-mail: revista.tiuk@gmail.com Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas, D. Crudu,
© Copyright pentru grafica: Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster: Viorel Ciama
Site gazduit de http://reea.net