"Muzica si mesajul ar trebui sa conteze mai mult decat banii (atat pt public cat si pt muzicieni)",
intreviu cu Vali DEAC (LUNA AMARA)
realizat de Mihail VAKULOVSKI

 

foto: M. Vklvsk

- Vali, ai fost la vreo editie a festivalului Stufstock inainte de a face parte din Luna Amara? Ce insemna Stufstock pentru tine inainte de a cinta aici si acum?

- Nu am fost, in schimb am vazut la televizor editia a 3-a. Nu prea am inteles mare lucru din mesajul trasmis publicului in legatura cu Vama, ma interesau concertele.

- Luna Amara e o trupa de la care se asteapta foarte multe. Cum se simte asta in interiorul trupei?

- Nu stiu exact ce sa raspund, k sa nu ne contrazicem: Sunt foarte curios ce asteapta lumea de la noi... probabil k fiecare asteapta altceva, ar trebui sa fac un sondaj despre asta... :))

- La Stufstock a fost o puternica schimbare a trupei - ati aparut altfel imbracati, ati cintat cele mai lente piese ale voastre, alea de dragoste, si ati refuzat sa cintati ce se cerea din public, piesele voastre mai dure, mai sociale. Despre ce e vorba? Se prevede o schimbare la fata a trupei Luna Amara sau a fost o iesire de moment?

- Am incercat si noi sa facem ceva mai deosebit, dar nu ne-a prea iesit: Doamne fereste sa se intample schimbarea despre care vorbesti tu!!!

- Cum ti-a parut Stufstock-ul, cu ochi de spectator, in afara concertului vostru? Cine/ce ti-a placut mai mult? Cine/ce - nu prea? Te-a surprins ceva la acest Stufstock, 4?

- Subscribe este cea mai buna trupa care a participat la festival, tinand la distanta foarte mare toate celelalte trupe. Asta nu o spun eu, ci renumele trupei si muzica pe care o fac. Din pacate publicul romanesc de rock este cam conservator, deloc receptiv la ceva nou...

Trupa care m-a dezamagesc, si nu mi-e frica sa imi fac publica opinia, este Phoenix.

- Cu putin timp inainte de Stufstock ati fost si la FanFest. Care e deosebirea pentru tine, ca si muzicant, dintre Stufstock si FanFest? Ce ti-a ramas in memorie de la cele doua festivaluri?

- FanFest este un festival unde trupele vin pentru alte motive decat banii. Dintre trupele care au participat la Stufstock, le apreciez foarte mult pe cele care au raspuns invitatiei de a canta la Rosia Montana, unde nu au fost platite. De altfel, apreciez si initiativa de a pune bilet la festivalul din Vama Veche si pe oamenii care au platit acest bilet. Concluzia mea este ca muzica si mesajul ar trebui sa conteze mai mult decat banii (atat pt public cat si pt muzicieni).

(14 septembrie 2006, Brasov-Cluj)

E-mail: revista.tiuk@gmail.com Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas, D. Crudu,
© Copyright pentru grafica Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster Viorel Ciama
Site gazduit de http://reea.net