Alexandru VAKULOVSKI

Utu Pascu - bassist la patru trupe

 

foto: m. vklvsk

Aveti o trupa. Faceti drumm n bass, rock, jazz sau electro. Cautati un bassist bun. Toti sunt ocupati. Mai aveti totusi o sansa. Se numeste Utu Pascu - actualul bassist al trupelor Kumm, Blazzaj, Brigada Artistica Urbana si Iordache.

Pe langa trupele sus-amintite, in care Utu e un membru constant, el mai poate fi vazut in numeroase proiecte, de un sezon sau chiar de o seara. Casa lui e CFR-ul, pentru ca e mereu pe drumuri. Doar trei-patru zile el sta impreuna cu familia in Timisoara. Acolo isi duce capturile lui de colectie - brichetele kitchoase si vinilurile. Se pare ca in curand ar putea deveni si colectionar de casti. Tot in Timisoara il asteapta propriul stidiou, cu care promoveaza si produce mai multe
trupe.

Radacinile lui Utu Pascu in muzica sunt adanci. Strabunicul lui a fost dirijor, iar bunicul a cantat in cor. In liceu Utu a cantat la flaut si visa sa fie saxofonist. Visul i s-a implinit doar partial, mult mai tarziu, cand celebrul jazzist Liviu Butoi i-a lasat saxofonul pe cateva luni, iar Edi Neumann i-a fost profesor.

Utu a devenit bassist dintr-o intamplare. Desi isi dorea un saxofon sau o vioara, el n-a avut bani sa si le procure. Fratele lui canta intr-o trupa la bass si a renuntat. Instrumentul i-a ramas lui Utu. In scurt timp el a vandut primul bass pentru a-si lua altul mai performant.

Artistul crede ca nu are nici o tangenta cu muzica romaneasca, nu se uita la televizor si-i plac doar trupele underground. Tot ce stie a invatat singur. Bassul - dupa manuale, ingineria - in tren, intre statii.

Daca duminica l-am vazut in Cluj impreuna cu Soul Funcotopia, pe 13 octombrie el va fi alaturi de Kumm, pe 14 de Iordache si BAU. Chiar daca e deschis la orice colaborari, Utu va roaga sa nu-l deranjati pana la sfarsitul lunii - e ocupat.

E-mail: revista.tiuk@gmail.com Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas, D. Crudu,
© Copyright pentru grafica Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster Viorel Ciama
Site gazduit de http://reea.net