Alexandru VAKULOVSKI
Letopizdet. CACTUSI ALBI PENTRU IUBITA MEA

 

 

 

 

9. Made in USSR

Am fost toti crescuti cu vise foarte frumoase. Totul era excelent si nu ne trebuia nimic din alta parte. Noi doar ajutam pe altii. Ii aparam de dusmanii capitalisti.

In timp ce ne jucam cu masinile frumoase cineva putrezea in Siberia. Cineva nu-si mai vedea fiul. Dar astea sunt nimicuri. Huinea.

Se bea in schimb multa vodca si vin ieftin si bun. Salamul iarasi era ieftin. Iar la o vodca rezolvam totul. La o vodca totul devenea limpede.

Bunicii si parintii nostri beau de stingeau, ca sa le fie mintea limpede si sa poata lua hotarari corecte. Noi, copiii Uniunii Sovietice, ne nasteam cu visuri de betiv.

Bei o vodca, hotarasti ceva! Mai bei una – faci dreptate! Doamne, si ce idei! Lumea pare perfecta atunci. Le faci dreptate la toti. Daca nu vor, prostii, venim cu tancurile! Pe urma isi vor da seama ca le-am vrut binele.

In Uniunea Sovietica nu exista sex!, e o lozinca mai veche comunista. Intr-adevar - nu exista sex normal, se futea numai cu mintea. US a avut o minte fututa.

Presedintii Uniunii Sovietice aveau toti mecle de alcoolici, de idioti. Totusi, erau visatori. Visurile lui Lenin erau infaptuite de Stalin, ale lui Stalin si Lenin de ceilalti. In timpul perestroicii, au inceput sa apara matriosti cu fetele presedintilor, de la Lenin la Gorbaciov. Ar fi trebuit ca la sfarsit sa fie o vodca. Era doar Lenin.

Cand a venit Gorbi a interzis bautura. Toti s-au trezit mahmuri. Mai da-o-n pula de tara! Schimb tara pe o vodca si un castravete murat. Desi s-a taiat ca o rama, Uniunea Sovietica exista prin fragmentele sale, prin creiere mumificate. Comunisti sunt peste tot, sunt majoritatea. Se numeste altfel, totusi: nationalism si alte idei colorate la o sticla de vodca. Comunismul, asa cum a existat el in Uniunea Sovietica, a fost o ideologie a alcoolicilor. Care n-au ajuns niciodata pana la urma la dezintoxicare.

(va urma)

E-mail: revista_tiuk@yahoo.com Redactia: M. & A. Vklvsk, C. Trambitas, D. Crudu,
© Copyright pentru grafica Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster Viorel Ciama
Site gazduit de http://reea.net