Adina Rosetti in interviu cu

Alexandrina Hristov

Time Out Bucuresti (www.timeoutbucuresti.ro)

 

Este cunoscuta publicului bucurestean cu spectacolul “Fata merge pe jos” – muzica, poezie si pictura intr-un singur spectacol neconventional.

De ce ai venit in Romania?

Pana a veni in Romania am stat si eu ceva timp, ca aluatul la dospit. Dar nu poti canta o viata intreaga in propria sufragerie, numai pentru tine. Este plictisitor si miroase a egoism si a naftalina. Cu totii venim in aceasta lume cu o menire, pentru a lasa ceva in urma noastra. Amprentele mele sunt clare. Imi impartasesc trairile, asa cum pot si simt. Daca este cineva care crede in ceea ce aude din gura mea, sa stii ca ma simt fericita cu adevarat! De ce am venit in Romania? Pentru ca-mi este aproape.

Care sunt sansele de afirmare artistica in Republica Moldova?

Mai taraganat, mai alene, dar se schimba si in Republica Moldova situatia. Adevarul, insa, e unul: Republica Moldova este un petec prea mic de pamant, cu doar o mana de oameni. Cam astea sunt si sansele de afirmare  acolo.

In ce fel crezi ca te-a influentat originea ta bulgara si faptul ca ai crescut si trait in Moldova?

Ma influenteaza, ma inspira mai bine zis, orice ce are drept la viata, viata in general. Indeosebi femeia puternica, care topeste inimi, gheata (aisbergul) din oameni. Femeia care sfarma piatra… Eroinele mele sunt inspirate din viata. Este vorba de portrete, autoportrete… Eroinele mele canta si arata bine… sunt cam zapacite, firave, slabe –  la prima vedere. Puternice si sexi.

Cum se impaca muzica si pictura?

Sunt de nedespartit, si, pentru mine – indispensabile.  Ma simt fericita atunci cand pot sa aduc spre ochii spectatorului imaginea viselor si a gandurilor mele colorate. Si sunt fericita “la patrat”, atunci cand pot sa fac un schimb de energie si emotii cu publicul. In acele clipe ma simt pura si simt ca traiesc cu adevarat. Imi place sa vrajesc si ochiul si urechea publicului.

Cum te-ai integrat in atmosfera bucuresteana?

Si m-am integrat eu oare? Si cam de ce m-as integra? Pentru mine integrarea inseamna o contopire lenta intr-o masa omogena. Si nu este deloc scopul meu. Iar Romania este un taram frumos. Ma simt bine aici. Mult imi place Transilvania.

Te mai intorci in Moldova sau vrei sa-ti continui cariera aici?

Viata este imprevizibila si schimbatoare… plina mereu de surprize. Nu ma gandesc sa ma intorc la Chisinau sau sa plec in alta parte, pentru ca nu locul il face pe om. Daca ai ceva de facut – o faci oriunde. Daca ai ceva de zis – o spui sincer, cu incredere, si vei fi auzit. Urechi sensibile sunt peste tot. Important e sa te misti, sa te simti intr-o permanenta schimbare, crestere. Asta-i sensul.

E-mail: revista_tiuk@yahoo.com Redactia: Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trambitas, Dumitru Crudu,
© Copyright pentru grafica Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster Viorel Ciama
Site gazduit de http://reea.net