Alexandru VAKULOVSKI
Letopizdet. CACTUSI ALBI PENTRU IUBITA MEA

 

 

 

 

 

10. Sambata

Mi-ai zis mai tarziu ca ti-a placut la inceput de mine fiindca eram ciudat, cu alte cuvinte - dus si pentru ca eram fizic bine dezvoltat, ce greu sa pronunti asa cuvinte. De dus, nu stiu, toti sunt dusi, doar ca in directii diferite. Fizic, m-am antrenat la kickbox cativa ani, am luat in cap atatia pumni cati altii nu iau intr-o viata. Bine, a fost metoda rapida, asa cum se fac reclame pe carti: engleza intr-o luna bla-blea. Cand eram incepator primeam pumni in cap de la cei mai buni, cu ei faceam sparinguri. Numai cati pumni in cap am luat de la Ski. Desi acum sunt degradat fizic, anii aia ma ajuta uneori. De exemplu, la vreo discutie cu intelectualii. Uneori doar asa ii poti opri, sunt toti fara simtul masurii, toti paranoici, se cred fenomene paranormale, luceferii pulii pizdei ma-sii. Asa, cand incep sa urce prea sus – ii futi una-n cap si atboi, suca.

Apoi am facut jogging cand in spatele meu era politia, esti foarte motivat sa alergi. Nu ai ce alege, renuntarea la fuga inseamna renuntarea la tot, daca te-au prins. Politistii au pretentia ca strada sa le apartina, ei doar complica treaba. In primul rand cu crimele lor, apoi cu legile lor futute. Noi avem legile noastre, verificate in timp, ele nu coincid cu alea facute de pensionari perversi si senili.

Eram in caminele din Gheorghieni, intr-o camera cu Allbe si doi romani. Da, atunci am inceput sa ne diferentiem: in romani si basarabeni. Distanta era facuta desigur de romani. Vorba unui profesor care dupa ce ne-a cacat o ora, a concluzionat: inainte va iubeam mult, ca pe niste frati, acum mi-e rusine de ce fac basarabenii. Chiar cu vreo saptamana in urma au prins pe doi cu pistoale.

Ei si? Ce e asa de mirare sa ai pistol? Mai bine sa te impuste altu’? Cand aud de frati romani, de pe ambele maluri ale Prutului, mi se face greata. S-ar putea foarte bine teoretiza ce inseamna curvaria pornind de la relatiile moldo-romane. Si Moldova si Romania stau cracanate falfaind din drapele, asteptand sa vina cineva sa le futa. E vorba doar de concurenta si invidia dintre doua curve sifilitice si ordinare. Imi bag pula, dar vorba aia, nu mi-am gasit-o la gunoi sa mi-o bag in asa ceva.

In Gheorghieni aproape toti romanii aveau un aer de superioritate, cu cat mai cretin era cu atat se simtea mai ales, supraom aproape. Noi trebuia in ochii lor sa ne simtim ca un fel de refugiati, un fel de saracii. Ei, pula! Am mai zis, diferenta nu am facut-o noi si nu o facem nici acum. Diferenta a venit din partea fratelui care s-a vrut mai mare. Sau sora, mai bine zis.

Apoi nici basa nu s-au lasat mai prejos. Incepeau sa vina tot felu’ de idioti, care prin simplul fapt ca sunt basarabeni credeau ca il apuca pe Dumnezeu de coaie, ca au deja prin asta un merit. In fine, e o tema borata, daca se simte cineva superior prin nationalitatea, regiunea, satul de unde e – sa-mi suga pula.

Adevarul e ca pe mine m-a durut in cur ca tu esti ardeleanca, iar eu basarabean. La fel ca si la mine, sangele tau amesteca mai multe nationalitati, nu mai conteaza ce scrie acolo in buletin. Buletinul cu tot ce scrie acolo e ca pentru vaci: sa stie cum sa te incadreze in cireada.

Erai mica, de-abia terminasesi liceul. Avusesem un chef organizat de fratii romani in camera. Aia se apucasera de dansat, iar eu cu Allbe de baut vin cu cana, repede, asa, ca pe ceai. Discutam cu el mai mult despre iarba, asta dupa ce ne descoperisem patimile comune. De unde dracu’ sa faci rost de iarba in Romania asta?

Ti-am zis sa ramai, sa pleci dimineata. Ai ramas si am inceput sa vorbim tot felu’ de cacaturi. Stiu ca ma intrebasesi daca stiu ce-i aia heavy metal. Atunci eu te-am intrebat daca-ti place Sepultura. Erai rockerita, genul de adolescenti teribili. Mainile ti-erau pline de bratari si de inele de argint.

Te-am cucerit pe etape, la inceput imi spuneai ca ai un iubit ca bla-bla-bla. Pana la urma l-ai trimis dracului si ai ramas cu mine.

Atunci, dimineata, cand m-am trezit, ti-am simtit lipsa. Mi se facuse dor de tine si nici nu-mi mai aminteam bine cum arati.

(va urma)

 

E-mail: revista_tiuk@yahoo.com Redactia: M. & A. Vklvsk, C. Trambitas, D. Crudu,
© Copyright pentru grafica Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster Viorel Ciama
Site gazduit de http://reea.net