O. NIMIGEAN

Protest

Am primit alegerea la conducerea Uniunii Scriitorilor din Romania a d-lui Nicolae Manolescu cu speranta ca, in sfirsit, inertiala institutie va gasi resursele, morale si economice, pentru reforma de 15 ani asteptata. Din nefericire, intiia masura a d-lui Manolescu si a subordonatilor Domniei-Sale intoarce U.S.R. la reflexe pe care le credeam revolute: reinstituirea cenzurii, masuri administrative in contul delictului de opinie, procesul ideologic. Astfel interpretez interzicerea semnaturii lui Paul Goma in revistele U.S.R., retragerea calitatii de redactor-sef adjunct la "Viata romaneasca" a d-lui Liviu Ioan Stoiciu (a carui "culpa" consta in publicarea unui fragment din jurnalul pe 2005 al lui Paul Goma) , preluarea necritica a acuzelor de antisemitism la adresa lui Paul Goma, formulate de Comunitatea evreiasca din Bucuresti.
Consider ca, prin lipsa ei de discernamint si prin atitudinea sa discretionara, conducerea U.S.R. ameninta libertatea de exprimare in Romania si se discrediteaza moral.
Cer conducerii U.S.R. retragerea masurii administrative dictate impotriva lui Liviu Ioan Stoiciu, anularea interdictiei lui Paul Goma in revistele Uniunii, scuze publice si demisia (de onoare - daca acest cuvint mai pastreaza vreun sens in breasla scriitoriceasca) din functii a tuturor celor implicati in acest abuz.
In caz contrar, imi voi inainta eu demisia din U.S.R., refuzind o stare de fapt pe care o resimt in cel mai inalt grad compromitatoare.


E-mail: revista_tiuk@yahoo.com
© Copyright pentru grafica Dan Perjovschi; Webdesign & Webmaster Viorel Ciama
Site gazduit de http://reea.net